Implementace statistických kompresních metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje Burrowsův-Wheelerův kompresní algoritmus. Detailně se zaměřuje na jednotlivé části Burrowsova-Wheelerova algoritmu, nejvíce na transformaci globální struktury a entropické kódery. V rámci transormace globální struktury jsou popsány například tyto metody presuň na začátek, inverzní frekvence, intervalové kódování a další. Mezi popsanými entropickými kodéry jsou Huffmanovo, aritmetické a Riceovo-Golombovo kódování. V závěru je provedeno testování metod transformace globální struktury a entropických kodérů. Nejlepší kombinace je porovnána s nejpoužívanějšími kompresními algoritmy.
This thesis describes Burrow-Wheeler compression algorithm. It focuses on each part of Burrow-Wheeler algorithm, most of all on and entropic coders. In section are described methods like move to front, inverse frequences, interval coding, etc. Among the described entropy coders are Huffman, arithmetic and Rice-Golomg coders. In conclusion there is testing of described methods of global structure transformation and entropic coders. Best combinations are compared with the most common compress algorithm.
Description
Citation
ŠTYS, J. Implementace statistických kompresních metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Bez otázek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO