Modern Methods for Tree Graph Structures Rendering

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tento projekt se věnuje problematice zobrazení velkých hierarchických struktur, zejména možnostem vizualizace stromových grafů. Cílem je implementace hyperbolického prohlížeče ve webovém prostředí, který využívá potenciálu neeukleidovské geometrie k promítnutí stromu na hyperbolickou rovinu. Velký důraz je kladen na uživatelsky přívětivou manipulaci se zobrazovaným modelem a snadnou orientaci.
This project deals with the graphic portrayal of large hierarchies and explores possibilities of tree graphs visualization. The aim is to implement a hyperbolic browser in web environment. The browser shall exploit the potential of non-euclidean geometry and project the tree onto hyperbolic plane. Great emphasis shall be placed on smooth user interface allowing seamless navigation and orientation.
Description
Citation
ZAJÍC, J. Modern Methods for Tree Graph Structures Rendering [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Když jsou větve hyperbolického stromu spojeny úsečkami, může dojít k jejich nechtěnému protínání? Jak by se tento jev odstranil? Proč jste neuvažoval kreslení pomocí WebGL? Většina transformací by se tak přesunula z JavaScript do grafického HW.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO