DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Hlavním úkolem bakalářské práce bylo najít vhodné funkční, urbanistické a architektonické řešení problematického území na kraji historického jádra města Valašského Meziříčí. Na pozemku, který leží na hranici kompaktní historické zástavby a monofunkčního panelového sídliště, je v současné době záchytné parkoviště. Místo něj je navržen soubor tří budov, které svými hmotami reagují na navazující uliční fronty a svým rozmístěním vytváří veřejný a soukromý prostor. Funkce je zvolena smíšená obytná, administrativní a obchodní doplněna podzemním parkováním, která se jeví jako nejvíc příznivá pro život ve středu města.
The main objective of this bachelor´s thesis was to find an appropriate functional, urbanistic and architectional solution of a problematic area, located on the edge of historic core of the town Valasske Mezirici. On the grounds, which lie on the border of compact historic area and monofunctional panel housing estate, is currently located a car lot. Instead of it, it is proposed a set of three buildings, which react by their mass on the following street frontage and by their placement create both public and privat space. The chosen functions are mixed residential, administrative and commercial complemented with underground parking, which altogether seems like the most favorable for a life in the town centre.
Description
Citation
SOLDÁNOVÁ, M. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) doc. Ing. arch. Dagmar Glosová, CSc. (člen) prof. Ing. arch. Jan Koutný, CSc. (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) Ing. arch. Robert Sedlák (člen)
Date of acceptance
2012-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO