Správa serverů s operačním systémem Fedora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá nástrojom pre správu výskumných projektov v celosvetovej experimentálnej sieti PlanetLab. Pre správu je možné využiť aplikáciu Planetlab server manager. V rámci tejto práce bola aplikácia rozšírená o nové funkcie, ktoré predovšetkým sú: získavanie informácií o stave činnosti jednotlivých serverov, rozšírené vyhľadávanie serveru podľa veľkosti operačnej pamäte serveru, verzie jadra OS Linux. Ďalej bola pridaná možnosť správy serverov mimo experimentálnej siete Planetlab a možnosť kopírovania súborov na vybrané servery. Aplikácia je dostupná v repozitári PyPI a zdrojový kód je zverejnený na platforme GitLab pod licenciou MIT. Aplikácia je dostupná pre OS Linux a Mac OS. K aplikácii bol vyhotovený manuál v anglickom jazyku.
The diploma thesis deals with a tool for managing research projects in the global experimental network PlanetLab. It is possible to use the Planetlab server manager application for administration. As part of this work, the application was extended with new functions, which are mainly: obtaining information about the status of operation of individual servers, advanced server search according to the size of the server's operating memory, Linux kernel version. Furthermore, the feature of managing servers outside the Planetlab experimental network and the feature of copying files to selected servers were added. The application is available in the PyPI repository and the source code is published on the GitLab platform under the MIT license. The application is available for Linux and Mac OS. A manual in English was prepared for the application.
Description
Citation
ŠUBA, F. Správa serverů s operačním systémem Fedora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mašek, Ph.D. (člen) Ing. David Smékal (člen) Mgr. Ing. Pavel Šeda (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Můžete popsat procentuelně, jak velký přínos práce byl z Vaší strany? V práci píšete, že využíváte velké množství již hotových aplikací. Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky: Kde jsou soubory uložené, Lokálně nebo v cloudu? Jaký je rozsah serverů, kolik serverů je schopna aplikace využít? Je možné využívat aplikaci v jiné distribuci než Fedora? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO