Automatická detekce událostí ve fotbalových zápasech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca popisuje metódy vhodné na automatickú detekciu udalostí z video sekvencií zameraných na futbalové zápasy. Prvá časť práce je zameraná na analýzu a vytvorenie postupov na extrakciu informácií z dostupných dát. Druhá časť práce sa zaoberá implementáciou vybraných metód a algoritmu neurónovej siete pre detekciu rohového kopu. V práci boli realizované dva experimenty. Prvý zachytáva statickú informáciu z jednej snímky a druhý je zameraný na detekciu z časopriestorových dát. Výstupom tejto práce je program na automatickú detekciu udalostí, pomocou ktorého je možné interpretovať výsledky z vytvorených experimentov. Táto práca môže figurovať ako základ k získaniu nových poznatkov o problematike a takisto k ďalšiemu vývoju detekcie udalosti z futbalu.
This diploma thesis describes methods suitable for automatic detection of events from video sequences focused on football matches. The first part of the work is focused on the analysis and creation of procedures for extracting informations from available data. The second part deals with the implementation of selected methods and neural network algorithm for corner kick detection. Two experiments were performed in this work. The first captures static information from one image and the second is focused on detection from spatio-temporal data. The output of this work is a program for automatic event detection, which can be used to interpret the results of the experiments. This work may figure as a basis to gain new knowledge about the issue and also to the further development of detection events from football.
Description
Citation
DVONČ, T. Automatická detekce událostí ve fotbalových zápasech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Ján Sláčik (člen) Ing. Ondřej Mokrý (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Jakou konkrétní metodu pro nalezení optického toku Vaše implementace používá? -student dostatečně vysvětlil otázku Jakou roli hraje na úspěšnosti detekce perspektiva z jaké je záběr pořízen? -student dostatečně vysvětlil otázku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO