Vliv fyzických parametrů a stáří silnoproudého vedení na výkonnost a spolehlivost PLC/BPL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
BPL technologie je v dnešní době dosti rozšířená a určité povědomí o ní má i veřejnost. Tato technologie může být využita jako komunikační prostředek bez nutnosti instalace dalšího média s použitím stávající infrastruktury. Ve snaze využít plnohodnotný potenciál technologie se začala BPL komunikace používat k online monitorování stávajícího stavu kabelů v distribučních sítích. Distributor může vyhodnocovat stávající stav v místech, kde je již technologie implementovaná. BPL technologii tedy můžeme využít nejen ke komunikaci, ale také jako diagnostický nástroj, kterým lze testovat kvalitu kabelového spojení, na níž se mohl ve značné míře podepsat nejen čas, ale také vlhkost či další vnější vlivy.
BPL technology is quite widespread nowadays and the public is also somewhat aware of it. This technology can be used as a means of communication without the need to install additional media and thus use the existing infrastructure. In an effort to use the full potential of the technology, BPL communication began to be used to monitor the current state of cables in distribution networks online. Where the technology is already fully implemented, the distributor can use the data to evaluate the current situation. In this way, BPL technology can be used as a diagnostic tool to test the quality of a cable connection on which not only time but also humidity and other external influences could have a significant effect.
Description
Citation
BENEŠL, L. Vliv fyzických parametrů a stáří silnoproudého vedení na výkonnost a spolehlivost PLC/BPL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. et Ing. Petr Musil (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta: - V kapitole 2 uvádíte, že obr. 4 popisuje nutné prvky pro BPL komunikaci. Jedná se opravdu o prvky, které vyžaduje BPL komunikace? - Práce uvádí, že algoritmus pracuje v prostředí MS Excel. Jak je realizováno spojení s webovým rozhraním?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO