Modifikace utěsnění víka iontového filtru TC SVO1 v JE s VVER 440

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou záměny těsnění víka nádoby iontového filtru použitého v systému kontinuálního čištění chladiva TC SV01 v jaderné elektrárně s reaktorem VVER 440. Původní niklové těsnění je nahrazeno hřebenovým těsněním s expandovaným grafitem. Výsledky výpočtů jsou vzájemně porovnány a jsou popsány návrhy pro další výpočet. V obecné části je zařazen podrobný popis chemického režimu primárního okruhu spolu s popisem funkce a konstrukce iontových filtrů.
This diploma thesis is engaged in replacement of gasket ion filter used in the ion filter of continuous cleaning TC SV01 of rector coolant in nuclear power plants with VVER 440 reactor. Original nickel gasket is replaced by kammprofile gasket with expanded graphite. Calculation results are compared with each other and are described as suggestions for further calculation. The first part included a detailed description of the primary coolant water chemistry, along with a description of the function and structure of ion filter.
Description
Citation
ŠNAJDÁREK, L. Modifikace utěsnění víka iontového filtru TC SVO1 v JE s VVER 440 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Matal, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš John (člen) RNDr. Miroslav Kawalec (člen) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Bedřich Heinze (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO