Integrovaný zásuvkový modul

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámení se s technologií Powerline Communication a výběr vhodného typu širokopásmového integrovaného obvodu pro integraci širokopásmového komunikačního modulu do elektroinstalační krabice. V úvodu této práce je podrobně rozebrána technologie Powerline Communication, princip komunikace, jednotlivé typy technologie, faktory ovlivňující kvalitu přenosu, současné možnosti a vytyčení cílů nutných pro návrh modulu. Výsledkem je miniaturizovaný funkční prototyp plně integrovaného širokopásmového PLC modemu v elektroinstalační krabici.
The aim of this work is focus on Powerline Communication technology and select a suitable type of broadband integrated circuit for the integration of a broadband communication module into an electrical installation box. In the introduction of this work, the Powerline Communication technology, the principle of communication, individual types of technology, factors influencing the quality of transmission, current possibilities and setting goals necessary for the design of the module are analyzed in detail. The result is a miniaturized functional prototype of a fully integrated broadband PLC modem in a wiring box.
Description
Citation
RUSZ, M. Integrovaný zásuvkový modul [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štůsek (člen) Ing. Jan Benedikt (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta: - Představte možnosti snížení nežádoucího vlivu rušení na charakter komunikace. - Rámcově uveďte uvažované kroky dalšího vývoje a využití zařízení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO