Adaptace digitálního předzkreslovače pro linearizaci zesilovačů s použitím komparátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o návrhu nového hardwaru využívající komparátor ve zpětné vazbě systému pro digitální předzkreslování signálu. Vybrané vlastnosti navrhované architektury jsou ověřeny pomocí simulací a následně jsou zvoleny komponenty vhodné pro vysokofrekvenční použití za účelem implementace. Na bázi předložené architektury je navržen akviziční modul včetně obvodové realizace a vytvoření plošného spoje. Zhotovený plošný spoj je osazen a připraven pro další testování. Dále je navržen příslušný firmware pro příjem a vysílání signálu a získávání naměřených dat. Obdržené výsledky jsou určeny pro zhodnocení vlastností hardwaru a budoucího využití architektury v systémech digitálních předzkreslovačů.
This master’s thesis presents a development of a new hardware implementing a comparator in the feedback path of DPD systems. A new architecture is proposed and selected features are verified by simulations. Subsequently, the suitable components are selected for high-speed performance and an acquisition module is proposed. A 4-layer PCB is well designed, manufactured, and prepared for further work. Afterwards, an appropriate firmware is developed for signal transmission and data acquisition. The obtained results serves for the evaluation of the proposed architecture and for its future implementation in real DPD systems.
Description
Citation
JAGLA, L. Adaptace digitálního předzkreslovače pro linearizaci zesilovačů s použitím komparátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D: Jak působí změna momentů při překlopení? Student odpovídá. K jak velkému ACR dojde? Student vysvětluje. Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D: K čemu slouží spožďovací linka? Student vysvětluje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO