DC-DC měnič pro matrix beam modul

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem buck-boost DC-DC měniče pro napájení matrix beam modulu. Návrh je zaměřen na otestování dvoufázového vzestupného měniče a tříkanálového sestupného měniče firmy NXP Semiconductors. Součástí návrhu je implementace mikrokontroléru, kterým je měnič řízen a zároveň je jeho prostřednictvím realizována komunikace s počítačem. Tato práce se rovněž věnuje návrhu uživatelského rozhraní na platformě Windows pro snadnou konfiguraci systému. Součástí návrhu je vytvoření zátěže pro DC-DC měnič. Tuto zátěž lze modifikovat pro dosažení různých proudových odběrů. V diplomové práci je rovněž kladen důraz na vstupní obvody, které zmenšují elektromagnetické rušení do vedení a zvyšují odolnost proti rušení z vedení. Součástí práce je výroba a otestování prototypu.
The master thesis deals with the development of buck-boost DC-DC converter which supplies matrix beam module. The design is focused on testing two-phase boost converter and three channel buck converter manufactured by NXP Semiconductors. Part of the design is implementation of microcontroller for converter control and communication with computer. Part of the thesis is also to design user interface on Windows platform for easy system configuration. Next thing the thesis deals with is designing load for DC-DC converter that is variable and can make different current consumption. One part of this thesis is focused to achieve the lowest conducted emissions and to maximize conducted immunity. Part of this project is production of a prototype and prototype testing.
Description
Citation
SIKORA, R. DC-DC měnič pro matrix beam modul [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) Ing. Filip Záplata, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky své diplomové práce. Odpovídá na otázky oponenta a na dotazy komise. Ing. Záplata – Přejavuje se chyba s oteplením u obou znižujúcich měničů? Měřil ste oba typy zdrojů zvlášť? Aby jste vyvaroval chyby? Podle čeho ste volil spínací MosFET tranzistory? Student prezentuje svoje poznatky. Prof. Kolka – Jaká by mala byt teoretická účinnost, kdyby fungovali měniče správně? Student udáva 94%.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO