Software pro analýzu změn povrchové teploty těla před a po zátěži

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca za zaoberá vytvorením aplikácie pre sledovania a analýzu zmien povrchovej teploty tela pred a po telesnej záťaži pomocou bezkontaktnej termografie. Úvodná, teoretická časť tejto práce je venovaná princípom a využitiu infračerevenej termografie, potom fyziológií záťaže a následne sledovaniu zmien povrchovej teploty tela, so zameraním na zmeny dejúce sa počas a po záťaži. Praktická časť tejto práce pozostáva z uskutočnenia navrhnutého záťažového experimentu a z vytvorenia aplikácie pre analýzu z neho získaných termografických snímok. Vytvorená aplikácia ponúka 2 druhy analýz, všeobecnú a záťažovú, pričom sa v oboch sústredí na vyhodnocovanie výsledkov z užívateľskej voľby oblasti záujmu. Na konci práce sú komentované získané výsledky a je popísané eventuálne využitie podobného záťažového experimentu a vytvorenej aplikácie v praxi.
This thesis focuses on creating an application software for monitoring and analyzing changes in body surface temperature before and after exercise test by the means of contactless thermography. Initial, theoretical part of this thesis talks about principles and possible scenarios, in which one could employ infrared thermography followed by physiology of the exercise load and concludes with an observation of the changes in body surface temperature while focusing on the actions that take place during the exercise test. Practical part of the thesis comprises of the exercise test and building of the application software for the analysis of the acquired thermographic visual output. The application software offers 2 kinds of analyses: general and under-load, while it aims to provide evaluation in both cases based on user-selected areas of interest. Last chapter of this thesis includes final output with commentary and eventual usage of the under-load experiment and application software in practical use.
Description
Citation
REMENÁROVÁ, V. Software pro analýzu změn povrchové teploty těla před a po zátěži [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Janoušek se zeptal na vliv potu na emisivitu termo signálu. Probíhala nějaká forma validace měření teploty, např. nalepeným teploměrem? Doc. Kolářová se zeptala na vnitřní podmínky v měřící místnosti. Ing. Hejč se zeptal na reálné výsledky práce, na optimalizaci vývoje aplikace. Na základě diskuze byly zjištěny dílčí nedostatky a bylo sníženo hodnocení práce. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO