Sada testovacích úloh pro měření odezvy lidského operátora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem simulátoru pro měření odezvy lidského operátora v programu MATLAB a nadstavbě Simulink. V první části je shrnuta teorie matematických modelů lidského operátora, na kterou navazuje popis realizovaného simulátoru pro měření ode- zvy s grafickým uživatelským rozhraním. V poslední části je provedeno základní měření odezvy lidského operátora na různé scénáře, porovnání kvality řízení pro různé operátory a identifikace modelu pro jednotlivé operátory.
This master’s thesis deals with the design of a simulator for measuring the response of a human operator in the MATLAB program and the Simulink extension. The first part summarizes the theory of mathematical models of human operator, which is followed by a description of a simulator for response measurement with a graphical user interface. In the last part, the basic measurement of human operator response to different scenarios, comparison of quality of control for different operators and identification of model for individual operators are performed.
Description
Citation
PÁTEK, T. Sada testovacích úloh pro měření odezvy lidského operátora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO