Gramofonový elektronkový zesilovač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a simulací nízkofrekvenčního gramofonového zesilovače s použitím elektronek. Frekvenční charakteristika navrhovaného zařízení bude dle simulací odpovídat normě specifikované RIAA charakteristice. Dále je uveden princip funkce základních typů elektronek, jejich vlastnosti a přednosti pro použití v audio aplikacích. Následuje problematika přehrávání z gramofonového nosiče pomocí magnetodynamické přenosky. Proveden je také návrh podpůrného mikroprocesorového systému a napájecích zdrojů.
This master´s thesis deals with a design and simulation of an audio power phono amplifier using vakuum tubes. The frequency response of suggested solution should comply with the norm specified by RIAA. It also describes a vacuum tube basic description and also its advantages for audio applications and principle of usage a magnetodynamic pick-up. Last part contains a design of microprocessor system and power supply.
Description
Citation
HRUBÝ, O. Gramofonový elektronkový zesilovač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Mgr. Zdenka Fohlerová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Levek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student představil komisi svou bakalářskou práci. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student se snažil odpovídat i když v několika částech odpověděl né zcela dostatečně. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Kde se členové komise ptaly na vlastní otázky. Dále měli členové komise výhrady hlavně k equalizéru, který je tranzistorový a né elektronkový. Komise se dále zeptala, proč si student navrhl tento typ práce. Komise dále měla váhrady ke konstrukčnímu návrhu, kde student umístil elektronky blízko transformátorům a tedy zde může vznikat rušení zde.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO