Analýza chování měniče při řízení PMSM motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem programového řešení pro mikrokontrolér AURIX TC234 od společnosti Infineon Technologies, které umožní vzorkování signálu s požadavkem na co nejkratší periodu vzorkování a na libovolné nastavení okamžiku zahájení měření. Toto řešení je následně přidáno do ukázkové aplikace vektorového řízení bezkartáčového stejnosměrného motoru a otestováno. Získané hodnoty lze dále využít například pro analýzu průběhu proudů motoru, ze kterých by mohlo být možné posoudit stav spínacích tranzistorů měniče.
This master‘s thesis deals with the design of a software solution for the AURIX TC234 microcontroller by Infineon Technologies which enables a user to start sampling of the signal at any required moment. A sampling time should be set to the lowest possible value. This solution is then added to the application which is used for a field oriented control of the brushless direct current motor. The obtained values can be further used, for example, for analyzing the waveform of motor currents from which it might be possible to determine the condition of the transistor inverter.
Description
Citation
BUCHAL, D. Analýza chování měniče při řízení PMSM motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil předloženou závěrečnou práci výborně. Dále také zodpověděl na všechny dotazy oponenta a další doplňující dotazy zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO