Detektor vad s využitím CIS senzoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá zkoumáním CIS senzorů, jejich parametrů a průzkumem trhu. Obsahuje také srovnání senzorů s řádkovými kamerami, které se používají k podobným účelům, tedy v tomto případě ke skenování obalového materiálu. Diplomová práce obsahuje popsanou konstrukci zařízení, včetně osazení součástek a návrhu desek. V práci je detailně popsáno zpracování obrazu z CIS senzoru a různé předzpracování obrazu. Je zde popsán způsob detekce defektů, včetně jejich rozdělení a individuálního přístupu ke každému z druhů těchto defektů. Práce obsahuje popis GUI, včetně jeho funkcí a napojení na aplikaci zajišťující zpracování obrazu.
The diploma thesis deals with the research of CIS sensors, their parameters and market research. It contains a comparison between sensors and line cameras, which are used for similar purposes, therefore in this case for scanning the packaging material. The diploma thesis contains the described construction of the device, including the assembly of components and the design of boards. The work describes in detail the image processing from the CIS sensor and various image preprocessing. There is also described method of defect detection, including their distribution and individual approach to each type of defect. The thesis contains a description of the GUI, including its functions and connection to the application dealing with image processing.
Description
Citation
KOMZÁK, D. Detektor vad s využitím CIS senzoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Jílek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné významné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy oponenta, byl diskutován princip použitého snímače, jeho vhodnost pro danou aplikaci a návaznost na možnou rychlost pohonu, resp. kontrolovaného povrchu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO