Detekce vad potisku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací zařízení pro vizuální kontrolu potisku loga na propiskách. Ke snímání objektu je využito řádkové kamery. Řízení celé jednotky a zpracování pořízených dat zajišťuje mikropočítač Raspberry Pi 4, ke kterému je vytvořena rozšiřující deska pro ovládání periferií. Řízení jednotlivých prvků zařízení je implementováno v jazyku C++, algoritmy detekce v jazyku Python s využitím knihoven OpenCV a TensorFlow. Zařízení disponuje grafickým uživatelským rozhraním pro ovládání celého procesu kontroly. Na konci práce jsou uvedeny výsledky testu spolehlivosti celé kontrolní jednotky.
This thesis deals with the design and subsequent implementation of a unit inspecting a printed logos on the pen surface. A line-scan camera is used to capture the object. Whole the unit including acquited data processing is controlled by Raspberry Pi 4 platform extended by perifery board. The control of the hardware parts is implemented in C++, the detection algorithms in Python using OpenCV and TensorFlow libraries. The unit has a graphical user interface for control of the inspection process. In the end of the thesis test of the unit reliability is shown.
Description
Citation
BOČEK, V. Detekce vad potisku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Jílek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné významné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy oponenta, byla diskutována časová náročnost měření, zdůvodnil využití platformy Raspberry Pi a monochromatické kamery. Výtka komise směřovala k popisu os v jednom z grafů, tento graf byl během obhajoby vysvětlen.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO