MĚSTSKÝ DŮM NA NÁBŘEŽÍ V PŘEROVĚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Z polohy parcely a potřeb města vyplývá i funkce stavby a z funkce a návaznosti na okolí její forma. Lokace je ideální pro bydlení seniorův-v docházkové vzdálenosti od centra města se službami a úřady a zároveň v klidném okolí v blízkosti řeky a parku. Pro snížení věkového průměru a osvěžení atmosféry území jsou ve stejné budově umístěny i malometrážní byty pro mladé.Cílem bylo vytvořit horizontálně komponovanému nábřeží vertikální dominantu v dialogu s věžemi v centru města a zároveň příjemný městský prostor přizpůsobený lidské-mu měřítku.
The situation of the site overlooking the river and in direct connection with the old town is ideal for a retirement house. Regarding the needs of the public life in Prerov the main func-tion of the building is a combination of senior housing and small flats for young families. The horizontal composition of the front should be accented by a dominant volume. The tower containing the small flats provides this solution. Part of the concept is a small square with three trees and a terrace belonging to the safe in the ground floor.
Description
Citation
BENEDOVÁ, K. MĚSTSKÝ DŮM NA NÁBŘEŽÍ V PŘEROVĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc.Ing.arch. Andrea Bacová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Ivo Boháč, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Karel Havliš (člen) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-05-24
Defence
Srozumitelná, přesvědčivá prezentace, otázky zodpovězeny dostatečně. Práce navržena na cenu děkana.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO