Analýza variability srdečního rytmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem této bakalářské práce je popsat a realizovat vybrané metody pro odhad výkonového spektra z variability srdečního rytmu. Byly vypracovány dvě metody, které jsou v závěru práce navzájem srovnány. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je popsán signál EKG a teorie variability srdečního rytmu, v praktické části je provedena realizace zmíněných dvou vybraných metod odhadu výkonového spektra z variability srdečního rytmu a několika dalších doplňkových zobrazení v prostředí Matlab
The goal of this thesis is to describe and implement the chosen method for estimating the power spectrum of heart rate variability. Two methods have been developed that are aligned with each other conclusion. This thesis of theoretical and practical parts. The theoretical part describes the theory of the ECG signal and heart rate variability in the practical part the realization of the two selected methods for estimating the power spectrum of heart rate variability, and several other auxiliary display in Matlab
Description
Citation
PETEREK, J. Analýza variability srdečního rytmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Pavel Matonoha, CSc. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázky členů komise Ing. Jiříka, doc. Kozumplíka a MUDr. Závodné byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO