Vliv délky magnetického obvodu na vlastnosti asynchronního motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá analytickým výpočtem asynchronního motoru a porovnáním vypočítaných hodnot s hodnotami, které vypočítal program RMxprt. Výpočty jsou prováděny v programu Matlab, za účelem změny parametrů pro zvýšení účinnosti motoru.
The Bachelor theses deals with analytical calculation of asynchronous motor along with comparing calculated values with the values acquired by calculating of RMxprt program. The calculations are carried out by Matlab program, for the purpose of changing the parameters to increase engine efficiency.
Description
Citation
KALVODA, B. Vliv délky magnetického obvodu na vlastnosti asynchronního motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Vliv délky magnetického obvodu na vlastnosti asynchronního motoru. Práce obsahuje analýzu vlivu délky stroje na jeho vlastnosti. Analýza stroje byla provedena v prostředí MATLAB a následně ověřena v prostředí RMxprt. Výsledky práce jsou prezentovány v grafech. Další výstup představují mapy účinnosti. Rozdíly mezi výsledky získané analyticky a simulací jsou uvedeny v tabulkách. Vedoucí vytknul práci přílišnou úspornost, oponent potom různé formální nedostatky a stručné komentování a zhodnocení výsledků. Na otázky oponenta bylo zodpovězeno, na doplňující dotazy v následné diskusi odpovídal nejistě a s pomocí členů komise. Komise rovněž vytknula příliš stručnou prezentaci výsledků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO