Bezpečnostní hry "O vlajku"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na poskytnutí obecných informací o bezpečnostních hrách "o vlajku". Věnuje se základní kategorizaci tohoto druhu bezpečnostních her, dále popisuje vybrané kategorie pro úkoly, které lze do těchto her zahrnout. V práci jsou analyzovány vybrané dostupné platformy pro pořádání bezpečnostních her "o vlajku". Práce se nejprve věnuje bezpečnostním hrám obecně, poté se věnuje obecným kategoriím úkolů, které jsou často v těchto hrách zahrnuty, dále pokračuje problematikou výběru vhodné platformy pro praktickou část práce, která má sloužit k podpoře výuky předmětu zabývajících se kryptografií a kybernetickou bezpečností a na závěr popisuje jednotlivé úkoly, které byly implementovány v praktické části.
Bachelor’s thesis is focused on providing general information about "capture the flag" security games. It deals with the basic categorization of this type of games, it also describes various categories for tasks that can be included within these games. The thesis analyzes selected available platforms for organizing "capture the flag" security games. At first the thesis deals with security games in general, then deals with basic categorization of tasks, that are often included in these games, then continues with the issue of selecting a suitable platform for the practical part of the thesis to support the courses dealing with cryptography and cyber sercurity. Finally, thesis discribes the individual tasks that were implemented in its practical part.
Description
Citation
KARABINA, L. Bezpečnostní hry "O vlajku" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (předseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Možný (člen) Ing. Petr Ilgner (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen) JUDr. Matěj Myška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Proč autor v práci dělá srovnání jednotlivých platforem pomocí AppacheBench, když z tohoto srovnání následně nevychází? Proč autor použil CTFd namísto Root The Box? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO