Testování, směrování a QoS v privátních sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá interakcí technologií směrování se zajištěním kvality služeb. Zaměřuje se zejména na fungování směrovacích protokolů RIP a OSPF v kombinaci s frontami FIFO, PQ a WFQ technologie DiffServ. Hlavním výstupem jsou dvě kompletní laboratorní úlohy, z nichž první se zabývá teoretickým zkoumáním dvou zmíněných technologií programem Riverbed. Navazující úloha využívá emulátoru EVE-NG a má za cíl ověřit a prohloubit nabyté teoretické poznatky v praxi.
This thesis concerns the interaction of technologies of routing with ensuring the quality of services. It focuses on the function of routing protocols RIP and OSPF in combination with FIFO, PQ and WFQ queues of the technology DiffServ. The main output consists of two complex laboratory tasks. The first deals with theoretical research of the two mentioned above Riverbed programme technologies. The second subsequent task uses the emulator EVE-NG to aim the verification as well as deepening the acquired theoretical knowledge in practise.
Description
Citation
OPRAVIL, T. Testování, směrování a QoS v privátních sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. V práci jsou diskutovány výpadky linek z hlediska výpadků směrovačů. Popište jakými protokoly mohou být případné výpadky směrovačů zálohovány? - Student dostatečně vysvětlil otázku Na základě dosažených výsledků diskutujte, v jakých případech je vhodné použít protokoly OSPF, RIP a BGP. - Student dostatečně vysvětlil otázku Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO