Analýza bezdrátového provozu Wi-Fi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabýva zachytáváním a analýzou bezdrátového provozu Wi-Fi sítí. Cílém této práce je popsat možnosti zachytávání a analýzy provozu Wi-Fi sítí. Je zde popsán standard IEEE 802.11, jeho vlastnosti jako architektura a současné standardy. Je proveden výběr vhodného routeru, na kterém je zachytávání provozu a analýza realizována. Jsou porovnány některé open-source firmware určené pro routery a je vybrán nejvhodnější z nich. Porovnávány a popsány jsou nástroje určené pro zachytávání a analýzu provozu Wi-Fi sítí. Jsou popsány rozdíly mezi promiskuitním a monitorovacím režimem zachytávání a jejich možnostmi využití. V neposlední řadě jsou zde uvedeny možnosti analýzy zachycených rámců 802.11.
This bachelor thesis deals with the capture and analysis of wireless traffic of Wi-Fi networks. The aim of this work is to describe the possibilities of capturing and analyzing the operation of Wi-Fi networks. It describes the IEEE 802.11 standard, its features such as architecture and current standards. A selection of a suitable router is performed on which traffic capture and analysis is performed. Some open-source firmware for routers is compared and the most suitable one is selected. Tools for capturing and analyzing Wi-Fi network traffic are compared and described. The differences between the promiscuous and monitoring capture mode and their possibilities of use are described. Finally, there are described options for analyzing captured 802.11 frames.
Description
Citation
BAKÓ, Z. Analýza bezdrátového provozu Wi-Fi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Pospíšil (člen) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka oponenta: Bylo by možné na routeru zachytávat více kanálů současně? - Student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO