Pokročilá detekce falešného přístupového bodu v bezdrátových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámit se s dostupnými možnostmi realizace Rogue Access Point(RAP) a detekčními metodami, sloužícími k odhalení takových bodů ze strany klienta nebo serveru a z principu nastudovaných metod vytvořit detekční metodu, schopnou odhalit různé typy Evil Twin(ET). Zabývá se implementací detekční metody založených na vlastnostech TCP spojení a metody sledující datové rámce, konkrétně jejich příchozí čas, specifickou délku a zdrojovou i cílovou MAC adresu. Spojením vlastností těchto metod vznikla všestranná detekční metoda na straně klienta, která je otestována na experimentální síti.
The aim of the bachelor’s thesis is to get acquainted with the available implementation options of Rogue Access Point (RAP) and the detection methods used to detect such points from the side of the client or server, and from the principles of the studied methods implement a solution that is able to detect various types of the Evil Twin (ET). The thesis covers implementation of detection methods based on TCP connection properties and a method monitoring data frames, specifically their arrival time, specific length and source and destination MAC address. Connection of these methods creates an universal detection methods on the client’s side that is tested on the experimental network.
Description
Citation
ŠEBESTOVÁ, D. Pokročilá detekce falešného přístupového bodu v bezdrátových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pospíšil (člen) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dzurenda, Ph.D. (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Jak komplikovaná by byla implementace zbylých detekčních metod RAP? -Studentka dostatečně vysvětlila otázku. Z jakého důvodu nefungovala možnost připojení k přístupovému bodu na základě BSSID? -Studentka dostatečně vysvětlila otázku. Otázky komise: Bylo by možné real-time ukládání dat? -Studentka dostatečně vysvětlila otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO