Detekce podobnosti zdrojových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je seznámit se s problematikou plagiátorství zdrojových kódů a navrhnout postupy, které budou využity při tvorbě vlastního detektoru plagiátů. Teoretická část uvádí definice a nejčastější způsoby plagiátorství, jak obecně, tak ve zdrojových kódech. Dále představuje již existující typy detektorů a uvádí principy, na kterých lze detekci provádět. Praktická část se zabývá realizací detektoru a jeho testováním.
The purpose of this thesis is to introduce the matters of plagiarism of source codes and to suggest methods, that will be used to create the original plagiarism detector. Theoretical part of the thesis states the definitions and the most common methods of plagiarism, both in general and in source codes. Furthermore it presents already existing types of the detectors and states principals, according to which the detection can be performed. Practical part deals with implementation of detecton and it´s testing.
Description
Citation
BLÁHOVÁ, B. Detekce podobnosti zdrojových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Mgr. Bc. Darina Čejková, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Čmiel, Ph.D. položil otázku na srovnání s ostatními algoritmy a na použitou literaturu. Ing. Ronzhina, Ph.D. položila otázku na možnost porovnávání více algoritmu najednou. Doc. Ing. Kolář, Ph.D. položil otázku na přepracování do jiného programovacího jazyku. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO