Konstrukce dronu pro využití v senzorové technice vyrobeného 3-D tiskem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo na základě informací získaných z internetu navrhnout konstrukci a vytvořit dron pomocí 3-D tisku, který bude speciálně použit v senzorové technice. Úvod práce se zaměřuje na teoretické seznámení s problematikou, popis potřebných součástí a návrh rámu dronu v 3-D návrhovém prostředí. Druhá část práce se zabývá tiskem rámu dronu, kompletací dronu, programováním řídící jednotky, kterou je ESP32 DevKit v1 a jeho testováním.
Goal of this term paper based od informaion gained from the internet was to design construction and then make drone with help of -3D printer, which will be used in sensor technology. In the first part term paper deals with familiarizing with problems that come with choosing parts and creating the frame in free 3-D modeling program. Second part of this work deals with practical construction of the drone, programming of its flight controller, which is ESP32 DevKit v1 and its testing.
Description
Citation
ČESÁK, R. Konstrukce dronu pro využití v senzorové technice vyrobeného 3-D tiskem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alexandr Otáhal, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Dvořák (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student seznámil členy komise se svou bakalářskou prací. Vysvětlil postup při realizaci dronu, který vyrobil pomocí 3-D tisku. Dále byly kladeny doplňující otázky dle oponentního posudku. Student na kladené otázky odpovědl bez problémů. Student vysvětlil proč je hmotnost dronu tak velká, a s ním dobu po kterou zůstane ve vzduchu. Další otázka byla kladena směrem k ovládání dronu a k jeho doletu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO