Koncepce a problematika Temného webu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o Temném webu a jeho využití. Přestože je Temný web součástí Internetu takřka od samotného vzniku Internetu, veřejnost mu začala věnovat svou pozornost teprve před pár lety. Hlavním cílem této práce je zvýšit povědomí uživatelů internetu o dané problematice Temného webu a tím jim pomoci chránit sebe a své osobní informace. Práce se zabývá vrstvami, do kterých je web rozdělen a jeho původem. Dále také vysvětluje, jak k Dark Webu získat přístup za použití prohlížeče Tor, popisuje kryptoměnu Bitcoin a tržiště Silkroad. Na závěr práce uvádí obsah, který lze na Dark Webu nalézt, definuje pojem počítačová kriminalita a předpovídá budoucnost Dark Webu.
This bachelor’s thesis deals with the Dark Web and its use. Even though the Dark Web has been part of the Internet almost since its very beginning, it attracted the public attention only a few years ago. The main purpose of this work is to raise awareness about the topic to help the Internet users to protect themselves in the cyberspace.The thesis is a theoretical study based on the literature review of the available sources related to the topic of the Dark Web. It focuses on the levels into which the web is divided and its origins.It also explains how to access the DarkWebusingtheTorbrowser,outlinestheconceptofcryptocurrency bitcoin and the marketplace Silkroad. Finally, it discussescontentthatcanbefoundonthe Dark Web, frames the concept of cybercrime and tries to predict the Dark Web’s future.
Description
Citation
HORVÁTH, J. Koncepce a problematika Temného webu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) PaedDr. Alena Baumgartnerová (místopředseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Eva Ellederová, Ph.D. (člen) Mgr. Radek Vogel, Ph.D. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval svou bakalářskou práci výbornou angličtinou a zodpověděl podrobně kladené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO