Porovnání potencionální produkce elektrické energie fotovoltaických zdrojů u obcí do 3 000 obyvatel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je poskytnout informace o střešních solárních elektrárnách a jejich využití pro obce s méně než 3000 obyvateli. Dále obsahuje stručný přehled vybraných fotovoltaických tašek a panelů a jejich parametry. Součástí je i přehled několika základních solárních kalkulaček, a jeden dům ukázkově vypracovaný pomocí daných kalkulaček. Praktická část poté obsahuje i vyhodnocení tří vybraných obcí pomocí upravené metody vycházející z normy ČSN EN 15316-4-3 a také přehled a zhodnocení daných výsledků.
The goal of this thesis is to inform the reader of upcoming trends in solar roof panels, and their usage in cities with less than 3000 inhabitants. This thesis also contains a list of selected photovoltaic tiles and panels and their parameters. Included is also a list of several free solar calculators, with one examplary processed house. The practical part includes three selected cities where the photovoltaic potential was evaluated by the method that was derived from norm ČSN EN 15316-4-3, and the overview of this data.
Description
Citation
PLAČEK, M. Porovnání potencionální produkce elektrické energie fotovoltaických zdrojů u obcí do 3 000 obyvatel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval komisi řešení a výsledky své práce Porovnání potencionální produkce elektrické energie fotovoltaických zdrojů u obcí do 3000 obyvatel. Vedoucí práce Ing. Paar a oponent Ing. Radil seznámili komisi se zněním posudků. Na otázky z posudků student správně odpověděl. Ing. Radil se dotázal na normu použitou při výpočtu, student reagoval. Doc. Baxant se dotázal na podíl solární výroby na spotřebě, student dotaz zodpověděl částečně. Doc. Mastný se dotázal na použité solární panely a metodiku výpočtu, student popsal provedený výpočet s dopomocí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO