Laboratorní přípravek s napájecími zdroji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se s různými druhy běžně používaných napájecích zdrojů, změřit a porovnat jejich vlastnosti a následně navrhnout laboratorní výukové desky s těmito zdroji. Budou zde zastoupeny spínané zdroje, lineární zdroj, a nábojová pumpa. Prostředek může sloužit pro výuku a názornou praktickou ukázku v oblasti napájecích zdrojů.
The aim of this work is to become familiar with different kinds of commonly used power supplies, measure and compare their properties and then design laboratory teaching board with multiple supplies. The designed instrument can be used for educational purposes and as a demonstration in the field of voltage sources.
Description
Citation
GRUFÍK, A. Laboratorní přípravek s napájecími zdroji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Imrich Gablech, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Knápek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta: Které parametry zdrojů na přípravku lze nastavovat? Jak byly dílčí funkce přípravku otestovány? Vysvětlete, co má dokumentovat graf „Zvyšující zdroj“ na obrázku 23, s. 37. Co to má charakterizovat? Student neměl připravené v prezentaci odpovědi na otázky oponenta.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO