Experimentální softwarový hudební nástroj řízený barvou světla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca zahŕňa teoretické podklady pre realizáciu experimentálneho zvukového softvérového nástroja riadeného farbou svetla. Približuje poznatky z problematiky zvukového a svetlého vlnenia a spracovania farieb. Mimo iné popisuje vytvorenie digitálnych zvukových signálov použitím aditívnej syntézy, ich možné signálové spracovanie a oboznamuje s technikou sonifikácie. Rieši programovacie možnosti vytvárania, spracovania, prehrávania a ukladania digitálnych zvukových signálov. Zvukový zdroj je tvorený v jazyku Java na programovacej platforme JavaFX.
Bachelor thesis contains the theory for realization of experimental software instrument controlled by light color. It brings knowledge of sound and light waves and color pro- cessing. Besides others, it describes process of generating digital signals using additive synthesis, methods of signal processing and sonification techniques. It solves program- ming possibilities of creating, processing, playing and saving digital audio signals. The audio source is written in Java language on the JavaFX programming platform.
Description
Citation
LISKA, M. Experimentální softwarový hudební nástroj řízený barvou světla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. David Kurc (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Otázky k obhajobě: Můžete prakticky prezentovat funkcionalitu nástroje na více rozdílných vstupních obrázcích a nastaveních? Student správně odpověděl na otázku. Student na straně 36 uvádí, že v procesu konverze je obrázek procházen „pixel po pixelu“. Hraje nějakou roli směr pohybu, v jakém se toto děje? Student správně odpověděl na otázku. Na straně 41 student uvádí, že délka samplu je závislá na počtu kanálů. Můžete to podrobněji vysvětlit? Student správně odpověděl na otázku. Uvažujete o rozšíření funkcionality nástroje? Pokud ano, tak o jaké? Student správně odpověděl na otázku. Student dokázal upřesnit rozdíl mapování zvuku pomocí HSV a RGB modelu. Student upřesnil použití chromatické stupnice. Student dále upřesnil propojení obrazové a zvukové složky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO