Návrh a realizace akustických úprav prostoru malého nahrávacího studia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaobírá tématikou akustických vlastností uzavřeného prostoru, jejich zjišťováním a následným upravováním. V práci jsou zkoumány akustické vlastnosti malého uzavřeného prostoru, které byly zjištěny simulací pomocí virtuálního 3D modelu a následně ověřeny měřením. Po zjištění vlastností byla také podstatná část věnována jejich úpravě, kdy úkolem bylo navržení akustických prvků tak, aby výsledná délka doby dozvuku odpovídala optimálním hodnotám pro malé nahrávací studio. Navržení prvků je následováno jejich sestrojením, po kterém následuje opětovné měření prostoru. Dále jsou v práci shrnuty principy modelování a simulací 3D prostorů.
This bachelor thesis deals with the topic of acoustic properties of an enclosed space, their detection and modification. The thesis examines the acoustic properties of a small enclosed space, which were determined by simulation using a virtual 3D model and subsequently verified by measurement. After finding out the properties, a substantial part was also devoted to their modification, where the task was to design the acoustic elements so that the resulting length of the reverberation time corresponds to the optimal values for a small recording studio. The design of the elements is followed by their construction, followed by a re-measurement of the space. Furthermore, the work summarizes the principles of modeling and simulation of 3D models.
Description
Citation
TKADLEC, V. Návrh a realizace akustických úprav prostoru malého nahrávacího studia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. David Kurc (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Otázky k obhajobě: Jaký je rozdíl v měření doby dozvuku šumem (třeba filtrovaným do třetinooktávových pásem) a pseudonáhodným signálem z hlediska matematického popisu a získání výsledku. Student správně odpověděl na otázku oponenta. Student správně odpovídal na doplňující otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO