Matematický model klimatické komory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh a ověření matematického modelu klimatické komory - líhně. V jejím úvodu je popsán komunikační protokol I2C. Dále jsou rozebírány snímače teploty a relativní vlhkosti. Pro zpracování dat je použit měřicí a řídicí systém CompactRio, pro programování je využit program Labview. Identifikace soustavy a navržení matematického modelu je provedena v System Identification Toolboxu Matlabu. V další části práce jsou rozebrány způsoby přenosu tepla. Pro sestavení fyzikálního modelu v Simulinku – Simscape Thermal byla využita provedená tepelná analýza soustavy. Poslední kapitola se věnuje vytvoření kompaktního dataloggeru, určeného pro dlouhodobý záznam měření v líhni.
The objectives of this bachelor thesis are designed and verification matchematical model climatic chamber - incubator. In the beginning, the I2C communication bus is decribed. Then, the humidity and temperature sensors are analysed. Measuring and controling system CompactRio is used for processing data, program Labview is used for programming. Identification of system and designing matchematical model is accomplished in System Identification Toolbox. In the next part, the methods of heat transfer are discussed. The thermal analysis of the system was used to build a physical model in Simulink - Simscape Thermal. The last chapter is focused to the creation of a compact datalogger designed for long-term recording of measurements in an incubator.
Description
Citation
HORT, T. Matematický model klimatické komory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Hrabec, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy oponenta a úspěšně je zodpověděl. Následně byl ještě tázán na motivaci a smysl práce, na tepelnou vodivost vzduchu. Student dotaz uspokojivě zodpověděl. Byly vznešeny výhrady na nedostatečnou dokumentaci vytvořeného kódu v práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO