Návrh a realizace USB osciloskopu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je zkonstruovat jednoduchý dvoukanálový USB osciloskop. Nejdříve je popsána základní teorie a konstrukce osciloskopů a rozebrány jejich nejdůležitější parametry. Dále je analyzován výběr několika existujících projektů a vyhodnoceny výhody a nevýhody jejich zapojení. Následně je navrženo blokové i kompletní elektronické schéma a zdůvodněna volba komponent. Nakonec je provedeno změření a vyhodnocení dosažených parametrů osciloskopu.
The goal of the bachelor’s thesis is to develop and fabricate a simple two channel oscilloscope. A basic theory and construction of oscilloscopes is described first and their most important parameters discussed. Next, a couple of existing projects are analyzed, and the advantages and disadvantages of their construction are evaluated. Then a block and complete electronic scheme are presented and component choice is discussed. Finally, the product of this thesis is measured and the achieved parameters are evaluated.
Description
Citation
DANĚK, M. Návrh a realizace USB osciloskopu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Marián Pristach, Ph.D. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: Je produkt někde dostupný/uveřejněný? Uvažujete o prodeji zařízení? Generátor pilového signálu vykazuje chybu ve spodní části signálu, čím je to způsobeno?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO