Měření a kontrola výrobku pomocí 3D manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci jsou zkoumány metody skenování s cílem vytvořit systém pro kontaktní a bezkontaktní skenování windsurfing plováků pomocí 3D manipulátoru. Dále je zkoumána metodika měření přesnosti a opakovatelnosti manipulátoru. Pro skenování plováků je využit triangulační snímač a dotyková sonda. Naměřená data jsou zpracována a porovnávána s referenčními navrženými tvary.
In thesis there is research of 3D scanning methods in order to create method for contact and non-contact scanning of windsurfing boards. There is also research of measuring accuracy and repeatability of 3D manipulators. Repeatability is then measured for given manipulator and contact and non-contact sensors are tested for scanning windsurfing boards. Measured data is processed and compared to original reference data.
Description
Citation
KLIMEŠ, P. Měření a kontrola výrobku pomocí 3D manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Hrabec, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy oponenta i komise bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO