Hrozby a negativní vlivy používání technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Uživatelsky orientované produkty technologického pokroku jsou všudypřítomné a mají nepopiratelný vliv na člověka i na společnost. Cílem této semestrální práce je shrnout negativní důsledky používání těchto technologií a poukázat na možné hrozby se zaměřením na kognitivní funkce lidského mozku, behaviorální závislosti, které tyto technologie přinesly a uzavřít práci nabídnutím možných řešení dílčích problémů a návrhem výzkumných metod, kterými by se dal průzkum na dané téma rozšířit.
The consumer-oriented products of the technological development are omnipresent, and their presence has had an undoubtable influence on the individual and society. The aim of this semester thesis to summarize the negative effects of the use of these technologies and point out possible threats, specifically focusing on the cognitive functions of human brain, behavioral addictions brought by the use of the technologies and conclude with possible solutions of partial problems and research methods to elaborate further investigation.
Description
Citation
WOHLGEMUTH, P. Hrozby a negativní vlivy používání technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Pavel Sedláček (člen) Mgr. Jaromír Haupt, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Mgr. Bc. Dagmar Šťastná (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student přednesl ne přípliš plynulou prezentaci své BP, byly přečteny posudy, po kterých se rozhořela diskuse o povaze a zařazení "výzkumu" do této BP. Diskose skončila konstatováním, že zadání bylo naplněno a "výzkum" je pouze ukázkou, která nastiňuje závěry. Žádné otázky nebyly položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO