Elektromechanický zámek dveří s biometrickou čtečkou a NFC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je sestavení prototypu elektromechanického zámku, který bude ovládán za pomocí biometrické složky a NFC. V bakalářské práci jsou představeny a popsány jednotlivé součásti celého prototypu. V další části je ukázán návrh softwarového a hardwarového řešení problému a jeho implementace do připravené fyzické konfigurace. Vytvořený prototyp umožňuje autentizaci uložených otisků prstů a karet, které podporují normu ISO/IEC 15693. Zadání a uložení autorizovaných otisků a karet je možné skrze sériovou komunikaci
The aim of this thesis is to prototype an electromechanical lock, that will be controlled by a biometric reader and NFC. In this bachelor's thesis all the individual components of designed prototype are presented and described. The next chapter presents selected software and hardware solutions and their implementation into the prepared physical configuration. The designed prototype enables the authentication of stored fingerprints and cards that support the ISO/IEC 15693 standard. Insertion and saving of authorized fingerprints and cards is possible via serial communication.
Description
Citation
TKADLEC, P. Elektromechanický zámek dveří s biometrickou čtečkou a NFC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (předseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. Přesto v rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. Odpověděl na dotazy komise týkající se napájení zařízení, principu a zabezpečení biometrického senzoru. Dále také reagoval na připomínky oponenta související se zabezpečením komunikací, bezpečností použité technologie NFC a napájení zařízení v případě montáže.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO