Programování výukového robotického manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se v obecné části se práce věnuje teorii ohledně platformy ROS, její nástavbě ROS Industrial, balíčku MoveIt a zpracování obrazu. V praktické části jsou tyto znalosti jsou dále aplikovány na robotické rameno Fanuc LR Mate 200iD/4S, jeho kontrolér Fanuc 30iB Mate a průmyslovou kameru za účelem vytvoření systému pro pohyb figurek po šachovnici v duchu hry známé jako dáma.
The thesis in theoretical part is about inner arrangement of ROS platform and principles behind ROS Industrial, Moveit and image processing. In its practical part is this theoretical knowledge applied on robotic manipulator Fanuc LR Mate 200iD/4S, its controller Fanuc 30iB Mate and industrial camera to create system for moving pieces across the board like in game name checkers.
Description
Citation
LICHOSYT, D. Programování výukového robotického manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student na začátku obhajoby popsal strukturu a výhody systémů ROS, použité robotické rameno, kameru, vytvořené hrací figurky a strukturu s modelem úlohy. Během obhajoby byla zodpovězena a vysvětlena otázka oponenta, na otázky komise ohledně realizace gripperu a detekce figurek reagoval samostatně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO