Elektromobily jako ekologická budoucnost dopravy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je popsat elektrické dopravní prostředky s ohledem na jejich vliv na životní prostředí v porovnání s běžnými dopravními prostředky. V úvodu práce porovnává běžná auta a elektromobily a jejich vliv na životní prostředí. V další kapitole je popsáno historické pozadí elektromobilu. Následující část vypraví o několika typech elektromobilu a popisuje jejich vlastnosti. Poslední kapitola vysvětluje vliv na životni prostředí a návrhy pro zlepšeni ekologické situace.
The goal of this bachelor thesis is to describe electrical means of transport with regard to their impact on the environment in comparison with conventional means of transport. The introduction compares gasoline cars and electric vehicles and their impact on the environment. The next chapter describes the historical background of the electric car. The following section discusses several types of electric vehicles and describes their properties. The last chapter explains the impact on the environment and suggestions for improving the ecological situation
Description
Citation
MIRONOVA, A. Elektromobily jako ekologická budoucnost dopravy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Pavel Sedláček (člen) Mgr. Jaromír Haupt, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Mgr. Bc. Dagmar Šťastná (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Studentka přednesla zdařilou prezentaci své BP s drobnými chybami v gramatice a uspokojivě zodpověděla otázku oponentky: Podporuje Vaše země výzkum a výrobu elektrický vozidel? Pokud ne, proč? Jaký dopad na ekonomiku by mohl mít masivní prodej elektromobilů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO