Automatický zavlažovač pro pokojové rostliny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je navrhnout, implementovat a demonstrovat inteligentní systém, který využívá mikroprocesor pro zvýšení efektivity a funkčnosti. Jako příklad bude v této práci navržený systém zalevani rostlin, který bude schopen automaticky upravit úroveň vlhkosti půdy na základě zpětnovazebního senzoru. Informace z každého květináče a sledování dalších parametrů půdy a vzduchu budou uloženy do trvalé paměti pro další vizualizaci.
The main goal of this work is to design, implement and demonstrate intelligent system, that uses micro-controller to benefit in efficiency and functionality. As an example, in this work will be designed system for indoor plants watering, which will be capable to automatically adjust soil moisture level based on feedback sensor information from each plant pot, as well as monitoring other soil and air parameters and storing it in permanent memory for further visualization.
Description
Citation
MAKEDONENKO, O. Automatický zavlažovač pro pokojové rostliny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Hrabec, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student neobhájil bakalářskou práci. Student byl dotazován na podobu posílaných zpráv v komunikaci master/slave. Student byl následně dotazován na funkčnost jím vytvořeného systému. Následně student objasňoval dotaz na testování bezdrátové komunikace. Poté popisoval způsob testování jednotlivých komponent. Student přiznal, že komunikoval s vedoucím nedostatečně. Byl položen dotaz na ověření zdali tranzistor použitý pro spínání čerpadel, vydrží zátěž a zdali student postupoval správně při jeho výběru. Student neprokázal, že jeho postup byl správný, nebyl schopen prokázat, že zná správný postup dimenzování spínacího tranzistoru. Bylo zřejmé že student využil internetový zdroj, aniž by si jakkoliv ověřil zda je tato volba správná. Stejný problém se prokázal u výběru kapacitního snímače vlhkosti půdy. Dokumentační i formální kvalita odevzdané práce je nedostatečná. Na základě předložené práce a obhajoby bylo konstatováno, že student neprokázal základní bakalářské znalosti a dovednosti nezbytné pro vytvoření přiměřeně kvalitní závěrečné práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO