Statická analýza ocelové konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá statickou analýzou ocelové konstrukce rozhledny ve tvaru dvou sedmiček, které vzájemně spolupůsobí. Trojrozměrný model konstrukce je vytvořen v programu RFEM od společnosti Dlubal, která využívá k výpočtu metodu konečných prvků. K výpočtu byl také využit program RWIND Simulation pracující s analýzou konstrukce pomocí větrného tunelu. Konstrukce je posuzována dle platných norem. Vybrané prvky konstrukce jsou ručně posouzeny a porovnány s částmi výpočtového modelu.
This bachelor thesis deals with the static analysis of the steel construction of the lookout tower in the shape of a digit seven consisting of two parts which mutually affect each other. The 3D model of the construction was created in the program RFEM by company Dlubal which uses a finite element method for the calculations. Moreover, the program RWIND Simulation was used to arrive at the calculations in the cooperation with analysis of the construction via wind tunnel method. The construction is assessed according to the valid standards. The selected elements of the construction are manually assessed and compared with the parts of the calculation model.
Description
Citation
HRUBÁ ŠINTÁLOVÁ, K. Statická analýza ocelové konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - předseda, prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. - místopředseda, Ing. Martin Kalina - tajemník, Ing. Daniel Jindra - tajemník, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen, doc. Ing. Jiří Kala, Ph.D. - člen, Ing. Petr Hradil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
doc. Kala: jak jste zadávala vzpěrné délky na pruty a na konstrukci studentka mlčí, doc. Kala doplňuje a diskutuje prof. Novák: co to znamená "pruty byly spojeny převážně kloubové"? studentka reaguje, v příhradovém spojení použila převážně kloub, více možností nebylo analyzováno doc. Kytýr: uvažovala jste změnu teploty - ne - myslíte že by to mělo význam - ano - doc. Kytýr je spokojený doktor Hradil: dvě části konstrukce jsou analyzovány samostatně - popište studentka: nahrazeni spolupůsobení bylo nahrazeno kloubovým podepřením - je spokojený prof. Keršner: co by znamenal pojem mechanizmus - je spokojený s odpovědí - v rámci bakalářské práce je relevantní
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO