Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalé cihelně v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou regenerace a opětovného využití brownfieldů v návaznosti na trvale udržitelný rozvoj. Cílem práce je podrobná analýza a tvorba návrhu nového využití brownfieldu bývalé Kohnovy cihelny v Brně. Při tvorbě návrhu bude využito metody HABU, která by měla směřovat k jeho nejvyššímu a nejlepšímu možnému využití. Analýza brownfieldu zahrnuje podrobné seznámení s lokalitou, včetně jeho vymezení, zakotveném v územně plánovacích podkladech města Brna. Na podkladě návrhu nového využití budou vytvořeny čtyři investiční varianty projektu obnovy, které od sebe budou navzájem odlišeny časovým horizontem zhodnocení investovaných finančních aktiv, nutných k jejich realizaci. Jednotlivé varianty budou následně podrobně rozebrány. Varianta, dosahující nejvyššího zhodnocení bude doporučena k případné realizaci.
The master thesis deals with a problematic of brownfield´s regeneration and reuse in relation to the issue of sustainable development. The aim of the thesis is to analyze and create a proposal for the brownfield´s regeneration in the former Kohn´s brick factory in Brno. The proposal of the regeneration should be based on the analysis of HABU, which leads to the highest and the best possible use of any property. The analysis includes the detailed knowledge about the brownfield´s site and their demarcation in the urban planning documents of the city of Brno. According to the proposal of the brownfield´s regeneration, there will be four investment options. They will be distinguished through their time horizon of the investment valorization. Each investment option will be thoroughly reviewed. Option with the biggest valorization will be recommended for the potential realization
Description
Citation
PŠIKALOVÁ, V. Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalé cihelně v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalé cihelně v Brně. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO