Vnímání rychlosti vozidla chodcem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vnímání rychlosti vozidla z pohledu chodce. Teoretická část se skládá z rešerše smyslového vnímání člověka a konstrukce motorových vozidel. V praktické části je navrženo a popsáno provedené měření, které poskytlo data potřebná k následnému vyhodnocení různých faktorů a jejich vlivu na přesnost odhadů rychlosti vozidla.
This master’s thesis deals with the issue of the perception of speed of a vehicle from pedestrian’s point of view. The theoretical part consists of a research into sense perception of humans and construction of motor vehicles. The practical part designs and describes the experiment which was performed in order to provide data used for analyzing different factors and their effect on the accuracy of vehicle speed estimations.
Description
Citation
RAK, M. Vnímání rychlosti vozidla chodcem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Novotný (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Na otázky komise odpověděl. Zodpověděl otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil. Studentovi byly k diplomové práci položeny následující otázky: Jaké další vlivy se mohou projevovat na správnosti odhadu rychlosti? Máte v práci zdroje obdobných zkoumání? Posuzovali jste, jaké mají pneumatiky měřená vozidla? Proč je kolem odchylky 0 téměř vždy určitý pokles?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO