Špica/ Brno, Nové sady 49°11'20.3"N 16°36'29.4"E

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářská práce se nejprve zabývá návrhem “mikro-urbanismu“ na tzv. brownfieldu, který se nachází v těsné blízkosti centra města Brna. Řeší vhodné zastavění území v návaznosti na nyní otevřený městský blok a s ohledem na studii nové městské čtvrti. Hlavním tématem bakalářské práce je návrh nové budovy pro přesun radnice Brna-střed. Cílem práce je 100% využít potenciál nyní nevyužitého území a navrhnout novou budovu radnice pro 21. století. V návrhu je počítáno i s využitím vedlejšího pozemku, který se nachází vedle areálu nákladní části brněnského nádraží Malá Amerika, a nyní sloužícího jako odkladní parkoviště. Smyslem projektu je oživení místa jak kulturně, tak architektonicky a vytvoření pomyslného vstupu do nové brněnské Jižní čtvrti.
The bachelor's thesis first deals with the design of "micro-urbanism" on the brownfield, which is located near the center of Brno. This design deals with the right strategy for the development of the site, in regards to the architectural study of the new city district and in regards to the connection to the currently open city block. The main topic of the bachelor's thesis is the design of a new building of the Brno-Central townhall. The aim of the project is to 100% use the potential of the currently unused site and to design a new town hall building for the 21st century. In the project is also counted with the utilization of the adjoining site, which is now used as a not very effective parking lot. This site is located next to the area of the freight part of the Brno station "Mala Amerika", which has a cultural and historical value. The purpose of the project is to revitalize the place both culturally and architecturally and to create an imaginary entrance to the new South quarter of Brno.
Description
Citation
JELÍNKOVÁ, A. Špica/ Brno, Nové sady 49°11'20.3"N 16°36'29.4"E [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (předseda) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Gabriel Kopáčik, Dr. (člen)
Date of acceptance
Defence
• Student představil svůj návrh Náměty oponenta: • Co byste na návrhu změnila, kdyby bylo nutné náklady snížit o 20%? • Alternativa k rebetonu? Otázky komise • Funkční využití parteru • Návaznost na přiléhající objekt • Typ a tloušťka izolace, řešení zelené střechy, HDV
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO