Trvanlivost lepených přípojů konstrukčních dřevěných prvků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tématem trvanlivosti lepených přípojů konstrukčních dřevěných prvků. Teoretická část práce se zabývá stavbou dřeva, vybranými vadami dřeva, popisem tesařských spojů a spojovacích prostředků. V práci je také věnována pozornost lepidlům a tmelům používaných v lepených spojích dřevěných konstrukcí či problematice sanačních systémů trhlin ve dřevě. Praktická část práce je zaměřena na experimentální ověření trvanlivosti použitých lepidel a tmelů u vlepovaného tesařského prvku.
This bachelor thesis deals with the topics of durability of glued connections of structural wooden elements. The theoretical part of the work deals with the construction of wood, selected defects of wood, a description of carpentry joints and fasteners. The work also pays attention to adhesives and sealants used in glued joints of wooden structures or the issue of crack repair systems in wood. The practical part of the work is focused on experimental verification of the durability of used adhesives and sealants for glued carpentry elements.
Description
Citation
MLČÁK, T. Trvanlivost lepených přípojů konstrukčních dřevěných prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Oldřich Pavelka - předseda, Ing. Jiří Kopecký - místopředseda, Ing. Šárka Keprdová, Ph.D. - tajemník, prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. - člen, doc. Ing. Jan Vaněrek, Ph.D. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Zach, Ph.D. - člen, Ing. Martin Sedlmajer, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Připomínky v posudku oponenta byly vysvětleny ke spokojenosti členů komise. Prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. – Proč byly použity tyto materiály, když se jedná o historickou lávku. Nebylo by lepší se poohlédnout po historických pramenech? Bylo by přípustné použít tyto materiály u této lávky s ohledem na památkáře? Nedá se vymyslet lepidlo na bázi organických pryskyřic? Doc. Ing. Jan Vaněrek, Ph.D. – Doplnění k práci s pohledu vedoucího práce s ohledem na sanaci lávky a její budoucnosti. C/2 – Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené BP. Snažil se obhájit většinu svých navržených řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO