Realizace vrchní stavby rodinného domu v Bratislavě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalárna práca sa zaoberá vypracovaním technologického predpisu pre spracovanie vrchnej stavby rodinného domu, teda popis hrubej konštrukcie, CLT panel a jeho alternatívy a v neposlednom rade zastrešenie. Súčasťou bakalárnej práce je aj technická správa zameraná na vybraný stupeň rozostavanosti, riešenie dopravných trás, návrch strojnej zostavy či návrh zaradenia staveniska, vypracovanie jednotlivých predpisov, porovnanie navrhnutých alternatív. Náklady vzniknuté počas realizácie hrubej stavby 2.NP a čiastočné náklady z 1.NP sú zpracované v položkovom rozpočte. Podkladom pre spracovanie tejto práce bola výkresová dokumtácia z predošlej práce uverejnenej na stránke záverečných prác VUT.
The bachelor's thesis deals with the elaboration of a technological regulation for the processing of the superstructure of a family house, ie a description of the rough construction, CLT panel and its alternatives and, last but not least, roofing. Part of the bachelor's thesis is also a technical report focused on the selected level of construction, the solution of transport routes, the design of the machine set or the proposal for the classification of the construction site, elaboration of individual regulations, comparison of proposed alternatives. Costs incurred during the implementation of the rough construction of the 2nd floor and partial costs from the 1st floor are processed in the item budget. The basis for the elaboration of this work was a drawing documentation from the previous work published on the VUT thesis page.
Description
Citation
OLÁHOVÁ, L. Realizace vrchní stavby rodinného domu v Bratislavě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Studentka seznámila komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámila studentka komisi s lokalitou řešené stavby s popisem výhod a nevýhod lokality. Následně představila řešený objekt včetně popisu jeho konstrukčního a dispozičního řešení. Poté popsala fáze projektu pro řešený objekt. Dále studentka představila hlavní technologický předpis, který zpracovávala. V souvislosti s předpisem zmínila také plán zajištění materiálových zdrojů, kontrolní a zkušební plán, časový plán, plán BOZP a zařízení staveniště. V další fázi prezentace studentka komisi detailně nastínila koncepci staveništního provozu přímo na výkresu ZS. Následně se studentka věnovala popisu zpracovaného položkového rozpočtu. Na závěr prezentace studentka představila srovnání jednotlivých variant panelů v řešeném objektu z hlediska ceny, času, užitkové plochy a požární odolnosti. Přidala také subjektivní názor k CLT panelům s přiznanou nosnou konstrukcí v interiéru. Studentka odpověděla na dotazy oponenta. Ing. Mohapl, Ph.D. – Jakým způsobem máte v objektu značeno 1.NP a 2.NP? Jaký konstrukční systém mají jednotlivá podlaží? Kde je poloha příjezdové komunikace a parkovacích stání pro nově budovaný objekt? Studentka odpověděla dobře Ing. Novotný, Ph.D. – Proč jsou v montážním výkresu zakresleny dveře? Chybí stěna u WC. Studentka odpověděla velmi dobře Ing. Liška, Ph.D. – Co je to lehké lešení uvedené v rozpočtu? Co si mám pod tím představit? K čemu je toto lešení určené? Studentka odpověděla velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO