Stanovení ceny bytových domů v předinvestiční fázi projektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na nalezení efektivního způsobu stanovení orientační, předpokládané ceny bytového domu v předinvestiční fázi projektu. Teoretická část je věnována pojmům, které s touto problematikou úzce souvisí. V rámci praktické části je provedeno rozčlenění stavební výroby na konstrukční celky. Datovou základnu pro následnou analýzu tvoří databáze pěti bytových domů a dvou polyfunkčních domů. Na základě velikostní a cenové analýzy objektů v databázi je vytvořen vlastní rozpočtový ukazatel, který je následně porovnán s komerčními ukazateli na trhu. Hlavním výsledkem této práce je vytvoření funkčního oceňovacího formuláře, který dá investorovi poměrně přesný odhad předpokládaných nákladů na realizaci projektu.
This Thesis’ focus is on finding an effective method of determining the approximate price of an apartment building in the pre-investment phase of a project. The theoretical part is dedicated to terminology, which is closely relevant to this topic. In terms of the practical part of this Thesis, a segmentation of the construction process was made into construction units. The foundation for the subsequent analysis consists of a database of five apartment buildings and two polyfunctional buildings. Based on the dimensional and pricing analysis of objects from this database, an own budget indicator is developed. This budget indicator is then compared with commercial indicators currently available on the market. The main result of this paper is the establishment of a functional pricing form. This tool could then be used for the purpose of accurately estimating costs for the realisation of a project by a potential investor.
Description
Citation
LIČMAN, J. Stanovení ceny bytových domů v předinvestiční fázi projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. - předseda, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Marek - tajemník, Ing. Pavel Kocanda, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO