Příjmový přístup ocenění nemovitosti a finanční modelování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce má za účel objasnit dílčí techniky příjmového přístupu ocenění nemovitostí. Cílem práce je vytvoření komplexního přehledu oceňovacích metod a technik v rámci příjmového přístupu ocenění. Nejdříve budou vydefinovány základní metodologie z oblasti tržní ekonomiky, oceňování, finanční matematiky a statistiky, které jsou tuto práci nezbytné. V další části práce budou vydefinovány metody a techniky příjmového přístupu a jejich souvislost s finančním modelováním. V další fázi práce budou zobecněny typizované nemovitosti z pohledu přítoků a odtoků peněžních toků a na základě toho budou použity aplikovány příslušné techniky příjmového přístupu.
The purpose of this diploma thesis is to clarify partial techniques of real estate income approach valuation. The object of this thesis is to create a complex overview of valuation techniques and methods used in income approach valuation. First, basic methodologies from field of market economy, valuation, financial mathematics and statistics, will be defined. In next section of this thesis, the income approach valuation methods and techniques will be defined as well as contribution of financial modelling to this approach. Following, several properties will be generalized in terms of cash flow inflows and outflows and exact techniques will be applied accordingly.
Description
Citation
DAVID, M. Příjmový přístup ocenění nemovitosti a finanční modelování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Příjmový přístup ocenění nemovitosti a finanční modelování. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval dobře. Na otázky komise odpověděl. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D., položil otázku: Diskontní míra z pohledu trhu. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil..
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO