Hodnocení rizik porušování předpisů bezpečnosti práce u vybraných rizikových povolání a jejich prevence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá oblastí bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Na základě analýzy současného stavu ČR, EU a Finska je proveden dotazníkový výzkum, na který dále navazují metody identifikace a analýzy rizik Brainstorming, What if a FMEA, se zaměřením na vybraný druh rizikového povolání, konkrétně oblast kamenictví. Cílem práce je na základě zjištěných výsledků navrhnout opatření, která umožní minimalizovat rizika spojená s porušováním nebo nedodržením bezpečnostních zásad u vybraného rizikového povolání – kamenictví. Zároveň je provedeno finanční zhodnocení navržených opatření.
This diploma thesis deals with the field of safety and health at work. Based on the Czech Republic, the EU, and Finland´s current state analysis, a questionnaire survey is conducted, followed by methods such as Brainstorming, What if and FMEA to eliminate and manage risks. The thesis aims to propose measures minimizing the risks associated with violation or non-compliance with safety principles in a selected risky profession of stonecutting. At the same time, the thesis provides a financial evaluation of the proposed measures.
Description
Citation
HOFERKOVÁ, T. Hodnocení rizik porušování předpisů bezpečnosti práce u vybraných rizikových povolání a jejich prevence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-29
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Hodnocení rizik porušování předpisů bezpečnosti práce u vybraných rizikových povolání a jejich prevence. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázky: Jaký vliv má psychický stres při práci s materiálem (prof. Dostál) Jak byla myšlena kategorie obecného a modelového charakteru firmy? (doc. Doskočil) Jaká je hodnota rizik u porušování bezpečnosti práce? (doc. Doskočil) Proč jsou dotazníky vedeny v cizích jazycích (finština a ruština)? (dr. Šimůnek) Které riziko považovali kameníci za největší? (dr. Popela) Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO