Řízení rizik projektu modernizace kalírny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním návrhu projektu ve vybraném strojírenském podniku, včetně analýzy rizik a návrhu procesu monitorování rizik. Pro dosažení hlavního cíle byla zpracována analýza současného stavu podniku, byly aplikovány analýzy z hlediska vnitřních a vnějších vlivů působících na podnik a z nich byla zpracována závěrečná analýza SWOT. V návrhové části byly aplikovány speciální metody řízení projektů a analýza rizik metodou RIPRAN. Na základě aplikovaných metod byla navržena opatření vedoucí ke snížení hodnoty rizik a byl navržen proces monitorování rizik.
This diploma thesis deals with the elaboration of a project proposal in a selected engineering company, including risk analysis and design of a risk monitoring process. To achieve the main goal, an analysis of the current state of the company was prepared, analyzes in terms of internal and external influences acting on the company were applied, and a final SWOT analysis was prepared from them. In the design part, special methods of project management and risk analysis using the RIPRAN method were applied. Based on the applied methods, measures leading to the reduction of risk value were proposed and a risk monitoring process was designed.
Description
Citation
CHUCHMA, T. Řízení rizik projektu modernizace kalírny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-29
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Řízení rizik projektu modernizace kalírny. Diplomant na otázky vedoucího odpověděl. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky: Vysvětlete přetížení zdrojů v diplomové práci v závislosti na dobu trvání projektu. (doc. Doskočil) Zahrnul jste do nákladové analýzy i platby vycházející v delších časových intervalech? (dr. Popela) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO