Hodnocení rizik práce s těžkými břemeny

No Thumbnail Available
Date
Authors
Jurigová, Karolína
ORCID
Advisor
Popelová, Barbora
Referee
Horáčková, Hana
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku manipulace s těžkými břemeny pomocí jeřábu. Snaží se identifikovat rizika vyvstávající ze samotného procesu. Analýza současného stavu hodnotí problematiku z pohledu současného stavu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (dále jen „BOZP“) nejen v tuzemsku, ale také ve vybraných státech Evropské unie. Dále analýza pojednává o povinnostech zaměstnanců a zaměstnavatele v oblasti bezpečnosti a objasňuje základní pojmy problematiky. Na základě modelového příkladu jsou provedeny analýzy, které identifikují hrozby s největší mírou rizika. Následně jsou navržena opatření, pomocí kterých by mělo dojít k minimalizaci míry rizika u identifikovaných hrozeb procesu.
The diploma thesis is focused on the issues of handling heavy loads using a crane. The thesis tries to identify threats in the process. Analysis of the current state evaluates the issue from the perspective of OHS not only in the Czech Republic but also in selected states of the European Union. Furthermore, the analysis discusses the obligations of employees and employers in the field of safety and clarifies the basic concepts of the issue. Based on a model example, the analyzes are performed to that identify the threats with the highest level of risk Subsequently, there are presented measures which should lead to the minimization of the level of risk for identified process threats.
Description
Citation
JURIGOVÁ, K. Hodnocení rizik práce s těžkými břemeny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-29
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Hodnocení rizik práce s těžkými břemeny. Diplomantka na otázky vedoucího odpověděla. Komise položila otázky: Co by měl zahrnovat současný stav v diplomové práci? (prof. Adamec) Jak byl vytvořen seznam použité literatury? (prof. Adamec) Získala jste přehled zranění ze společnosti? (dr. Šimůnek) Kolik lidí hodnotilo FMEA a měli k dispozici přehled zranění? (dr. Šimůnek) Zvažovala jste i nákladovost opatření? (doc. Doskočil) Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO