Taneční škola Brno

Abstract
Tématem bakalářské práce byl návrh taneční školy v městské části Brno-Zábrdovice. Jedná se o zástavbě proluky na křížení ulic Milady Horákové a Příkop. Zadáním práce bylo doplnění dvou velkých ploch sousedních budov novostavbou. Objekt je rozdělený do dvou celků. První část je více přístupná veřejnosti. Tam se nachází velký taneční sál, který je možné pronajmout za účelem různých akcí, hudební škola pro dospělé a kavárna s terasou ve třetím nadzemním podlaží. Druhou část představuje dominantní osmipodlažní budova, ve které se rozmístily taneční sály různých velikostí, šatny s vlastním hygienickým zázemím a prostory, určené buď k pronajmu nebo jako kanceláře vyučujících taneční školy. Horní patra jsou vyhrazena k ubytování studentů. Každá ubytovací jednotka zahrnuje ložnice, malou kuchyni, šatnu a hygienické zázemí. V pokojích mohou bydlet jeden nebo dva studenti. Celé podzemní podlaží slouží k parkování osobních aut a odkládání kol. Taky se tam umístily technické místnosti a kotelna. Pro pohodlí obyvatel byla budova navržená jako průchozí. V zadní části pozemku byl navržen malý park s vyrovnávacími schodišti. V letní sezóně může být trávník použit jako rekreační místo pro studenty nebo obyvatele města. Celá stavba je navržena v souladů s požadavky na imobilní užívání staveb. Multifunkčnost nového objektu ideálně doplňuje stávající vzdělávací zázemí města kolem, jako například mateřské, a střední školy, gymnázia a vysoké školy.
The theme of The Bachelor's thesis is a design of the dance school in Brno-Zabrdovice area. The project focuses on a contrstruction of a buildingless gap on the crossing of the Milady Horakove and Prikop streets. The goal is to cover up two large areas of adjacent buildings with a new building. The object is divided into two parts. The first one has a better access for the public. Inside there is a large dance hall that can be rented for various events, music school for adults and a cafe with a terrace on the third floor. The second part is a major eight-story building, which includes dance halls of various sizes, locker rooms with their own sanitation facilities and spaces designed either for rent or as the offices of teachers of the dance school. The upper floors are reserved for students‘ accommodation. Each accommodation unit includes a bedroom, a small kitchen, a dressing room and sanitary facilities. The roomes are suited for one or two students. The entire underground floor is used to park cars and store bicycles. There are also technical rooms and a Boiler Room. For the convenience of residents, the building wis designed as a pass-through. There is a small park with leveling staircases located at the back yard. During the summer season, the lawn can be used as a recreation place for students or residents of the city. The entire structure is designed in accordance with the requirements for Immobile use of structures. The multifunctionality of the new building ideally complements the existing educational facilities of the city, such as kindergartens, high schools, grammar schools and universities.
Description
Citation
BELOUSOVA, A. Taneční škola Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Michal Werner - člen, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Studentka představila svou diplomovou práci komisi pomocí multimediální prezentace. Dále reagovala na výtky a dotazy oponenta. Komise dotazy oponenta rozšiřovala, studentka reagovala dobře. Jak se pozná místo pro imobilní - rozprava nad šířkou a řešením, kde se najdete informace - v ČSN. Dotaz na urbanismu. Dotaz na zakládání objektu a proces realizace základů. Dotaz na sklon střech a nejasnost ve výkrese. Student se snažil vcelku dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat své navrhované řešení. Rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře. Komise hodnotí klasifikačním stupněm C/2.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO